Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

slabeenje fin

Тоа зависи од основната телесна тежина. Првично тежината се намалува поради загубата на течности, кои се задржуваат во телото.

Ако го промените начинот на исхрана и почнете да се движите повеќе, може да ослабнете од три до пет килограми месечно. Не одете на брзо намалување на килограмите – доволно е да симнувате по половина килограм неделно. Колку бавно слабеете, толку потрајно ќе ги постигнете резултати.

И не треба да се ориентирате само на сведочењето на вагата – подобро е редодно да го мерите обемот на половината и колковите. Можете да користите и специјални скали, во кои има вградено уред за известување на мастите: тоа одредува процентот на внатрешни (висцерални) и вкупната содржина на масти, мускулната маса. Познавајќи ја структурата на телото, можеме да ја разберете сметката на што ги губиме килограмите – од мускулите, масти или течностите.

Поврзани вести

Web banner Duma Kozuvcanka Fakti 300x250px 01

Најново