Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

BilGejts fin

12.11.2020

Фондацијата „Бил и Мелинда Гејтс“ донираше уште 70 милиони долари за развој и дистрибуција на вакцината против Ковид-19.

Фондацијата соопшти дека 50 милиони долари ќе бидат донирани на ГАВИ Ковакс механизмот, со кој предводи Глобалната алијанса за вакцинација (ГАВИ), додека 20 милиони долари ќе бидат наменети за Коалицијата за иновации против епидемии (ЦЕПИ).

Донацијата, според Фондацијата е да се обезбеди сите да имаат еднаков пристап до тестовите, лековите и вакцината, кога ќе биде достапна, без оглед во кој дел од светот живеат.

Фондацијата „Бил и Мелинда Гејтс“ почна со собирање донации за ГАВИ Ковакс механизмот во јуни, а досега обезбеди 156 милиони долари.

 Нова 2020

 ДЕЛТА ПРОМ 1

 2021 со честитки за Божиќ и стара Нова година

 и благосостојба во домот и успех во работата

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

NOVOGODISENBANERSINALCO

 Fokus

viber image 2020 12 24 14 00 26

viber image 2021 01 02 09 31 36

from samantha howells 1

from samantha

 Романтик

 2021 Честит Божиќ и Стара Нова година 1

 2021 Честит Божиќ и Стара Нова година 2

 2021 Честит Божиќ и Стара Нова година 4

opshtina chashka

 посакува Среќна 2021 година

 Нова 2021 честит Божиќ и Стара Нова година 4

 
   
   
   
   

Најново