Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Овен
Помеѓу главните активности ќе треба на време да се преземат за решавање и некои практични прашања. Погледне те ги подетално документите поврзани со банкарските сметки. Не е исклучено да најдете грешка, која е пожелно навремено да ја коригирате.

Бик

Контроверзни мисли од најразлична природа ви ја исполнуваат свеста. Имате желба да ги споделите, но еподобро е да не го правите. Ќе ви биде многу тешко разбирливо и конкретно да се изразите, такашто и може да се судрите со рамнодушност, што ќе ви го расипе расположението.

Близнаци
Не се обидувајте да ги покажете своите способности. Колку скромно и незабележливо дејствувате, толку подобри ќе се резултати ќе постигнете. Некои задачи ќе бидат многу итни, па бидете флексибилни. Не се исклучени тешкоти и за време на патување и при решавање на финансиските прашања.

Рак
Занимавајте се претежно со тековната работа, не е време да креирате долгорочни стратегии. Размислетеза деталите базираше на досегашното искуство. Поврзувајте ги одделните елементи логично бидејќи постојат предуслови за грешка.

Лав
Дискусирајте за сите битни прашања со блиски. Воздржете се од трошоци кои не се одобрени од семејството. На работното место ситуацијата ќе е мирна, но ако работата ви е поврзана со луѓе бидете претпазливи, постои предуслов за вирусна инфекција.

Девица
Не се исклучени тешкотии во денешната комуникација. Може да ви се стори дека разговарате на различни јазици сотие во околната. Избегнувајте решавање на прашања поврзани со осигурување, транспортни билети, поправки и сл. Многу е веројатно да не го добиете она што го очекувате.

Вага
Не мачете се со долгорочни инвестиции, обликување на кредити, аванси на услуги. Наместо тоа ориентирајте се вниманието кон пронаоѓање информации за професионални прашања и запознавање со нормативната база и регулирани прашањата што ве интересираат.

Шкорпија
Не е исклучено да добиете интригантен предлог за нова работа или заеднички бизнис. Наведете ги своите финансиски рамки и да се обиде те се да ги усогласите сo условите. Ако соговорниците не ви ги прифатат аргументите, значи дека е подобро да си почекате.

Стрелец
Некои случки од денешниот ден ќе ви покажат дека тврдењето “ситните камчиња ќе ја превртата колата” е сосема оправдано. Навидум незначителни пропусти во работата ќе станат повод за расправија или ќе ве вратат на старите задачи. Дејствувајте без непотребни емоции, ако сакате брзо да се справите со проблемите.

Јарец
Сè ќе се случува побавно отколку што претставувате, но тоа не треба да ви го расипува расположението. Прифатете го од позитивната страна, така ќе имате можност запроверки и ќе бидете многу посигурни во крајниот резултат.

Водолија
За многу прашања ќе требаат дискусии и прецизирање, па речиси целиот ден ќе ви биде посветен на разговори. Во дел од нив може да се заборави на добриот тон и да се претворат во жестоки расправии. Оддалечете се навремено, за да не ве оптоварат со туѓи грешки.

Риби
Денеска ќе се занимавате со различни прашања од битен карактер. Дури на работното место може да се стават на дискусија детали поврзани со поправки, мебел, реновирање на техниката и сл. Воздржете се од конечни одлуки, ако не сте имале време тоа претходоно да го направите .

 

Поврзани вести

 

Вчера и денеска во ЈКП Дервен се испита причината за краткиот прекин на испорака на вода на ЈЗУ Болница – Велес на ден 20.02.2018 година.

Утврдено е дека екипа на Сектор Водовод работела на замена на вентил на ул. Љубљанска, поради што морале да го затворат вентилот на линијата од која од оваа страна се снабдува со вода болницата.

Но, лицето кое го затворило вентилот заради активностите на ул. Љубљанска, со крајна небрежност истото го сторило без да провери дека вентилот од втората доводна линија од страната на Којник бил исто така затворен, а што морал да го стори пред да го затвори вентилот од првата доводна линија. На овој начин ги затворил двата вентила од двете доводни линии и предзвикал краток прекин на водоснабдувањето во болницата во времетраење од 10-15 минути, по што било интервенирано и воспоставено нормално водоснабдување.

Како резултат на горенаведеното, во ЈКП Дервен во тек е постапка за утврдување на дисциплинска одговорност на соодветно лице, кон кое ќе бидат преземени строги дисциплински мерки.

Значи, не станува збор за намерно исклучување на водата на болницата, или исклучување со дадена наредба, бидејќи за тоа нема причини.

Реакциите на јавноста се оправдани и очекувани. Сепак, коментарите на социјалните мрежи кои имаат намера да прикажат пред јавноста дека наведениот проблем е намерено предизвикан, смислен и сл. и дека некој сака свесно да предизвика проблем се неточни и злонамерни.

Со почит,
ЈКП Дервен

Најново