Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Новиот злонамерен софтвер блокира датотеките и ги заразува компјутерите и притоа изнудува голи снимки. Ова на Твитер го соопштија експерти за сајбер сигурност од MallHunterTeam.

Жртвите на новиот вирус добиваат порака, која се пренасочува кон електронски адреса и потсетува да испратат свои голи снимки.

Вирусот е од серија на кодови, кои бара откуп за да му се врати на жртвата управувањето на системот и на датотеката.

Обично цената се мери во крипто валута.

Соочувајќи се проблемот, специјалистите посочуваат дека нема гаранција дека жртвата ќе го отстрани вирусот од заразениот компјутер.

Поврзани вести

Web banner Duma Sinalco Nagradna Igra 300x250px

 

Најново