Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Системот автоматските ќе препознава индикации за самоубиствени мисли во објавите на корисниците, како и во клиповите на „Фејсбук лајв“.

Доколку бидат утврдени таквите индиции, персоналот на Фејсбук ќе биде информиран, како и организациите специјализирани за помош на луѓето со самоубиствени мисли. Системот ќе ги анализира и пораките на членовите со нивните пријатели.

Веќе постојат алатки кои им овозможуваат на корисниците да дадат сигнал, доколку некој нивен пријател сака да стави крај на животот, но системот со вештачка интелегенција ќе овозможи тоа да се прави побрзи.

Поврзани вести

Web banner Hit Portal Sinalco IceTea 2018 300x250px 01

 

Најново