Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Специјалисти направиле листа на несреќи коишто можат да доведат до уништување на сите живи организми на Земјата. Во првите 5 од овој помалку оптимистички рејтинг, се опасностите кои доаѓаат од вселената, соопшти ToDay News Ufa.

Најголемата закана за човештвото, според научниците, е Сонцето. Бидејќи небесното тело ја обезбедува благосостојбата на Земјата, секоја промена на ѕвездата може да ја уништи планетата. Второ, се покажа дека е галаксијата Андромеда.

На околу пет милијарди години, таа може да го проголта Млечниот Пат. Третата од смртоносните опасности кои ја загрозуваат Земјата од вселената се црни дупки. Научниците велат дека плазма поток фрлен од нив во насока на нашата планета целосно ќе не изгори.

Ѕвездите што се движат на Земјата се четвртата можна причина за евентуалното уништување на сите живи суштества. Експертите пресметаа дека стотици милиони години, приближувајќи се кон Земјата, тие ќе се распаднат поради влијанието на нашата гравитација. Последната петта опасност е поврзана со астероиди. Научниците не исклучуваат можноста дека вселенските тела кои се сосема ги уништиле диносаурусите, можат да одиграат фатална улога и во судбината на човештвото.

Поврзани вести

Web banner Hit Portal Sinalco IceTea 2018 300x250px 01

 

Најново