Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Американскиот весник „Њујорк тајмс“ тврди дека Фејсбук постигнал договор за поделба на податоци со најмалку 60 компании кои се занимавата со производство на телефони и други уреди, меѓу кои и Епл и Амазон, што предизвикува дополнителна загриженост за тоа од што се одрекуваат корисниците кога ја користат таа социјална мрежа.

Весникот тврди дека ФБ дозволил компании да пристапат до податоци на пријатели на корисникот без нивна согласност.

Поврзани вести

Web banner Hit Portal Sinalco IceTea 2018 300x250px 01

PITIJADAVELES1

Најново