Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

mesingjer fin

Фејсбук продолжува активно да се бори против ширењето на навредливи содржини и лажни вести. Компанијата има многу алгоритми кои откриваат и блокираат слични сметки и тестираат нова програма која треба да стане дел од Месинџер. Идејата е апликацијата да ги идентификува сомнителните сметки кои објавуваат несоодветни пораки. Ограничен број на луѓе гледаат дополнителни податоци за сомнителни сметки, како што се телефонскиот број и земјата каде што се регистрирани, и кога тие го користат Месинџер.

На овој начин, потрошувачите ќе бидат предупредени ако комуницираат со ботови или луѓе кои присвоиле нечиј идентитет и се обидуваат да нѐ измамат. Фејсбук потврди дека тестирале слична функција, но не сакале да коментираат кога ќе биде достапна за сите профили во популарната чат апликација, пренесе „Врџ“. За во иднина, Фејсбук Месинџер ќе ни покаже известување дека сметката е регистрирана наскоро и веќе е пријавена за несоодветно однесување од страна на други луѓе.

ФБ Месинџер ќе се обиде да се спротивстави и на ширењето на спам и лажни вести. Во моментов тоа е голем проблем, бидејќи бот мрежи постојано се користат празнини во апликацијата и ги преплавуваат со слични вести корисниците. Фејсбук исто така ќе користи специјални филтри со вештачки интелект и машинско обучување, кои ќе детектираат и блокираат слични содржини. Сето ова ќе ни овозможи да следиме актуелни и веродостојни информации кои не ги компромитираат нашите сметки.

 

Поврзани вести

Web banner Duma Sinetta 2019 300x250px 01

Најново