Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

youtube fin

Видео платформата ЈуТјуб (YouTube) соопшти дека ќе забрани видеа кои заговараат дискриминација или сегрегација.

– Ќе забраниме особено видео-снимки во кои се зборува за супериорноста на една група за да се оправда дискриминација, сегрегација или исклучивост врз основа на критериуми како што се години, пол, раса, религија или сексуална ориентација, соопшти менаџментот на ЈуТјуб.

Се додава и дека, на пример, ќе бидат забранети и видеа кои ја величаат нацистичката идеологија која сама по себе е дискриминаторска

 

Поврзани вести

Web banner Duma Kozuvcanka Fakti 300x250px 01

Најново