Русија денес го претставила новиот авион кој треба да ја оживее националната авио-индустрија и да ја намали зависноста на земјата од западните летала.

Моментално третата најголема мобилна компанија на светот има големи планови – Huawei за пет години има намера да ги престигне Samsung и Apple.

Netflix претстави нов и наједноставен „speed test“ досега. Tреба само да го отворите Fast.com, и да ја видите вашата интернет брзина.

Пребарувачкиот гигант дефинитивно е гига – по лансирањето на првата интернет мрежа со брзина од 1 гигабит во САД, сега лансира и специјална камера со фантастична резолуција од 1 гигапиксел, наменета за фотографирање на уметничките слики во музеите и не, нема да можете да си ја купите за вас.

На посебен настан во Кина, познатиот Xiaomi го претстави досега нивниот најголем смартфон којшто доаѓа со огромен 6,44 инчен екран. Тој сепак не доаѓа со поголема од Full HD резолуција како што би се очекувало од екран со оваа големина, како и телефон претставен во 2016.

Понеделник, 09 Мај 2016, за првпат по 2006 година Меркур ќе помине преку сончевиот диск. Поминувањето на планета преку сончевиот диск е многу ретка појава. Гледајќи од Земјата, само Меркур и Венера може да придонесат за овој феномен. Во секој век има приближно 13 поминувања на Меркур. Во споредба, транзитите на Венера, во просек, се помалку од еднаш во секој век.

Поврзани вести

Web banner Hit Portal Sinalco IceTea 2018 300x250px 01

PITIJADAVELES1

Најново