На конференцијата Tech World 2017 се одржа премиерата на таблет, кој може да се прекпшува. Folio е целосно функционален прототип кој може да влезе во производство веднаш, уверуваат од Lenovo.

Лабораторијата Касперски официјално објавил бесплатен антивирус Kaspersky Free кој многу наскоро ќе стане достапен во сите земји во светот.

Компанијата Dell започна со производството на првиот во светот хибрид лаптоп со безжичен полнач. Името на иновацијата е Latitude 7285. Треба да се напомене дека безжичниот полнач не е достапен во основната опрема на лаптопот, а е опција која оди во комплет со тастатурата Wireless Charging Keyboard. Технички, полнењето се изведува со поставување на компјутерот на посебна полица. Не може да се користи на метално биро.

Во еден „паметен” смарт прстен може да зачувате информации за вашите кредитни картички, кориснички имиња, лозинки за интернет страници, но и биометриските податоци.

Thorne Wallet e паметен паричник, осмислен и реализиран од тимот на иновативни Македонци. Наскоро во продажба!

Холандската компанија Lightyear развива електричен автомобил Lightyear One кој се полни со сончева енергија и може да се движи со месеци без потреба од полнење.

Поврзани вести

 

Најново