Google сеуште работи на Android 7.0 Nougat, но очигледно и партнерите на компанијата не седат со скрстени раце и го користат својот пристап до достапните тест верзии, за да ја подготват компатибилноста на платформата со производи.

Наесен ќе стартува испораката на најновата верзија на оперативниот систем Android под името Nougat. По традиција, повторно новиот софтвер на Goodle први ќе го добијат новите уреди на Nexus.

Една година по излегувањето на Windows 10 ќе биде достапна и првата голема надградба на оперативниот систем. Надградбата бесплатно ќе им биде достапна на сите кои веќе имаа инсталирано Windows 10, јави Verge.

Русија денес го претставила новиот авион кој треба да ја оживее националната авио-индустрија и да ја намали зависноста на земјата од западните летала.

Моментално третата најголема мобилна компанија на светот има големи планови – Huawei за пет години има намера да ги престигне Samsung и Apple.

Netflix претстави нов и наједноставен „speed test“ досега. Tреба само да го отворите Fast.com, и да ја видите вашата интернет брзина.

Поврзани вести

Web banner Duma Sinetta 2019 300x250px 01

Најново