Фејсбук работи на веб-страница за следење на руската онлајн пропаганда , објави Дојче Веле.

Кинескиот интернет гигант Тенсент денеска достигна рекордно ниво на берзата со што го надмина и Фејсбук и влеззе во првите пет најголеми светски групи.

Извршниот директор на компанијата „Алфабет“, која е мајка-компанија на пребарувачот Гугл, Ерик Шмит изјави дека Гугл ќе направи посебни алгоритми, со кои вестите на Раша тудеј и Спутник би биле помалку достапни.

Камионот на Tesla кој го чекавме сега е тука. Tesla го претстави новиот електричен камион Tesla Semi со досег од дури 800 километри. Камионите од овој тип пренесуваат стока насекаде и без нив не би можела да функционира трговијата. Но, имаат еден голем недостаток – емитуваат многу штетни гасови затоа што трошат дизел гориво.

Астрономи објавија дека откриле прстен и вселенски прав околу најблиската ѕвезда до Сончевиот систем – црвеното џуџе Проксима Кентаур. Тоа значи дека таа може да припаѓа на многу посложен планетарен систем од она што се сметаше досега.

Социјалната мрежа “Твитер” објави дека ќе почне да ја забележува политичката реклама и ќе дава повеќе информации кој ја шири.

Поврзани вести

 

Најново