Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

parfem fin

Забележувате дека парфемот ви се ветрее по час или два? Решението не е во тоа да се прскате на секои два часа или да го испразните цело шише одеднаш. Наместо тоа, испробајте ги овие трикови.

Нанесете хидратантна крема или лосион
Лосионите и кремите делуваат како некој вид на лепило и парфемот ќе се залепи за вашата кожа. Доколку дакате тој да трае подолго, истријте лосион на местото на кое сакате да нанесете парфем.

Избери силна базна нота
Различните мириси, различно траат. Најбргу исчезнуваат мирисите на цитрусни парфеми бидејќи имаат слаби молекули, додека цветните мириси и оние кои не потсетуваат на зачини подолго траат. Мирисите кои најчесто се задржуваат на нашето тело се оние кои се на база на ванила, мошуш или дрво.

Стратешки комбинирајте ги мирисите
Обожуваш цитрусни мириси, но не сакаш цел ден одново да нанесуваш парфем? Трикот е еноставен. Комбинирајте го мирисот кој го сакате со парфем кој има посилна база за да му го продолжите рокот на траење на вашата кожа.

Пуштете ја косата
Вашата коса има подобар мирис од вашата кожа, па доколку имате долга или коса со средна должина, нанесете парфем на врвовите од косата. Врвовите на косата најмногу се мрдаат, па така пријатниот мирис околу вас ќе се шири.

Нанесете парфем на местата каде се наоѓа пулсот
За време на нанесување на парфемот, држете се до пулсните точки како што се рачните зглобови, вратот и подрчјето зад колената. Тие места се малку потопли од останатите на твоето тело па мирисот повеќе ќе се отпушта.

Чувајте го парфемот на вистинското место
Доколку сакате парфемот да трае подолго, чувајте го на ладно и темно место. Многу од нас парфемите ги чуваат во тоалетот, но всушност тоа не е добро место поради влагата и топлината.

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново