Бујна и луксузнa коса е сон на сите жени. Ако имате тенја коса, волумен е потешко да се постигне. Затоа ви откриваме она што треба и што не треба да правите ако сакате да постигнете и да одржите волумен во косата.

Верувале или не,за растење на косата добро е и пивото. Содржи хмељ,квасец и Б витамин како и железо,калиум,магнезиум и други микро елементи кои се извонредни за јакнење на косата.

За нега на кожата некогаш е потребно толку малку,само две состојки –мед и жолчка.

Велигденскиот венец со суво грозје е традиционален во повеќе земји за оваа пригода, се разбира и во Македонија, и ако до сега не сте го подготвиле, пробајте го нашиот проверен рецепт. Велешани на сличен начин го подготвуваат велигденскиот пармак со кој ги посетуваат кумовите.

Еве и неколку фотографии кои ќе ви послужат како пример за да ја сервирате храната на вашата трпеза, а сепак да биде во духот на Велигденските празници.

Хипотетички земено, постојат извесни обичаи чие прифаќање во домот го земаме здраво за готово: спремањето за велигденските празници секогаш претпоставува доста стресна ситуација на приготвување кифлички, бојадисани јајца и секако, колачиња. Направи сам по испробан рецепт. И секако со неколку интересни идеи за годишеното украсување на велигденските колачиња…

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново