Проблемот на зачестено миење на косата ги мачи жените а ако мислите дека секојдневното миење е решение потполно сте во грешка.

Јагодите се едни од најздравите овошја бидејќи се богати со минерали и витамини,превкусни се кога станува збор за исхраната а денеска имаат широка примена и во козметиката.

Лимонот е едно од најкористените овошја. Го користиме секојдневно во исхраната од слатки до солени јадења,пијалоци а задолжителна е состојкана секој чај доколку се лечиме од настинка или ни треба дневна доза на витамин Ц. Но лимонот се повеќе се користи и во козметиката.

Со доаѓањето на убавото време чизмите полека ги заменуваме со поелсни обувки и веќе се радуваме на отворените чевли и сандали.

Се што ви е потребно за поинтензивна нега можете да најдете во својата кујна. Природните маски најдобро ќе го надополнат вашиот режим на нега и ќе ви обезбедат здрав и светол тен.

Речиси секоја жена се труди да има убава и сјајна коса и таа секогаш да изгледа негувано.Пронајдовме за вас неколку свети за нега на косата.

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново