Слатките компири не се само слатка алтернатива на обичните компири. Тие можат да помогнат во регулирањето на телесната тежина и крвниот притисок.

Тие содржат многу корисни материи, потребни за вашето тело.

Пушачите и поранешните пушачи последните години почнаа да се грижат за своите бели дробови и генерално, за здравјето. Почнуваат се повеќе да консумираат намирници кои алкално делуваат на организмот што дава многу здравствени предности. Дознајте кои намирници се добри за здравјето на белите дробови, и кои од нив ги чистат од токсините кои се последица од пушењето.

Научниците од калифорнискиот Универзитет Беркли открија дека мирисот на храната игра важна улога во начинот на кој организмот ги преработува калориите, како и тоа дека со самото мирисање на храната пред јадење можеме да го поттикнеме наталожувањето на вишокот килограми.

Стресот е насекаде околу нас, но постојат начини да се справите дури и со него. Овие 7 стратегии се брзи, лесно-применувачки, оправдани од науката и може да се вршат на бирото. Можеме да се бориме со стресот уште во старт.

Одењето на колена се препорачува на сите! Оваа вежба нема контраиндикации. Дури и оние кои имаат болки во колената и зглобовите можат да испробаат оваа ефикасна кинеска техника.

Поврзани вести

Најново