Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Глуварчето го јакне организмот и му помага на телото да се ослободи од отровите.

Глуварчето е природен лек и за многу заболувања.

Глуварчето се користи и при проблеми со бубрезите, црниот дроб, жолчката, дигестивниот систем, ефикасен е за прочистување на организмот и за подобрување на метаболизмот.

Глуварчето е многу хранлива билка богата со витамини А, Б, Ц, со минерали (посебно со калиум, натриум и магнезиум) и со органски киселини.

Пролетната салата од глуварче се прави од сосема млади листови, кои се берат пред цветањето на билката и надвор од населените места.

Поврзани вести

Web banner Hit Portal Sinalco IceTea 2018 300x250px 01

PITIJADAVELES1

Најново