Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

kafe fin

Кафе најчесто пиеме кога е потребно да се разбудиме. Меѓутоа, што се случува кога во текот на денот пиете кафе и потоа на кратко дремнете?

Две помали истражувања покажаа дека оваа комбинација брзо ја обновува енергијата и потоа ја подобрува способноста за концентрација.

Едноставно испијте кафе и прилегнете да отспиете.

Стимулативното дејство на кофеинот настапува после 30 минути, така што имате време за кратка дремка. Обрнете внимание да не претерате со спиење – 15 до 30 минути е сосема доволно да се одморите на овој начин.

Исто така, кафе немојте да пиете премногу доцна попладне.

За навечер без проблеми да би можеле да заспиете, кофеинот би требало да се избегнува и до 6 часа пред одење во кревет.

Поврзани вести

Web banner Duma Kozuvcanka Fakti 300x250px 01

Најново