Изморени сте и нервозни. Можеби имате проблеми со срцевиот ритам или проблем со спиењето. Проблемите можат да бидат предизвикани од недостатокот на магнезиум.

Многумина сметаат дека пушењето наргиле е помалку штетно од конвенционалните цигари, па претпочитаат да веруваат во тоа, со цел да ја смират својата совест околу уништувањето на своето здравје. Сепак, науката смета дека тоа е само мит.

Дали ви се допаѓа да јадете грозје ? Постојат различни видови на сорти на пазарот и се одликуваат со своја боја и вкусни квалитети. Тие се богати со витамините А, Б-6, Б-12, Ц и D, калциум, железо и магнезиум.
Сепак не треба да претерувате со потрошувачката на овие плодови, бидејќи содржат и доста шеќери. Многу американски студии покажуваат дека вклучувањето на грозје во исхраната може да биде корисно за здравјето.

Комбинацијата на овие две природни состојки, освен што ќе го исчисти организмот од токсини, околу вас ќе направи и невидлив штит на имунолошкиот систем.

Зошто треба да обрнеме внимание на нив во летната жештина?

Прегревањето е опасна состојба која може да доведе до опасни по живот ситуации ако не се совладаат. Во врелите месеци и за време на дехидрација, како и интензивни вежби во топлината, нашето тело е изложено на ризик од прегревање.

Оревите се многу вредни јатки – едни од најкорисните според науката. Тие имаат силно влијание кај некои хронични заболувања како помагаат, како за нивната контрола, така и за нивно спречување.

Поврзани вести

 

Најново