vodaislabeenje fin

Секоја диета и начин на намалување на вишокот на килограми подразбира намален внес на висококалорична храна, но и пиење многу вода. Препорачаната доза што секој човек мора да ја испие во едно деноноќие е околу два литра, односно околу осум чаши вода.

nikulci fin

 

Цветовите од брокула се омилена супер храна, но помалку е познато дека изобилие од нутриенти можеме да добиеме од никулците на брокулата. Покрај тоа, тие содржат уште поголема концентрација на корисното соединение сулфорафан, кое го зајакнува имунитетот, варењето и кардиоваскуларниот систем, а има и сѐ повеќе научни докази дека го спречуваат развојот на малигни заболувања.

visni fin

Со диетата со вишни, осмислена од д-р Ана Бинс, позната британска нутриционистка, нема ни да почувствувате дека сте на диета. Не треба да консумирате повеќе од 1.200 калории на ден. Покрај тоа, треба да јадете 300 грама вишни кои содржат дополнителни 280 калории, па пресметката може да ве збуни.

magnezium fin

20.02.2020

Ненадејната желба за одреден вид храна често се поврзува со бременост, но силното копнеење за одреден производ не се јавува само кај идните мајки.

merac fin

18.06.2020

Хи­пог­ли­ке­ми­ја­та е сос­тој­ба што се ка­рак­те­ри­зи­ра со аб­нор­мал­но нис­ко ни­во на ше­ќер во крв­та (гли­коза), глав­ни­от из­вор на енер­ги­ја пот­реб­на од ва­ше­то тело. По­че­то­кот на хи­пог­ли­ке­ми­ја мо­же да се дол­жи на пре­до­зи­ра­ње со ин­су­лин, за­не­ма­ру­ва­ње на препо­ра­ча­ни­от рас­по­ред за ја­дење, ка­ко и пре­ку­мер­на или пре­дол­га фи­зич­ка ак­тив­ност.

iskacuvanje po skali fin

17.06.2020

Спроведено е истражување што покажало дека поради пандемијата со ковид-19, дошло до огромен пад на активноста на луѓето.

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

 
   
   
   
   

Најново