Бадеми,содржат голема количина Витамин Е. Витаминот Е е антиоксиданс одговорен за правилно функционирање на имунолошкиот систем и за одржување на здрави очи и кожа.

Kонсумирањето на природно лута храна помага за детоксикација и прочистување на црниот дроб

Кршливи,слаби и разлистени нокти се честа појава. За повторно да бидат силни и убави, потребно е повеќе внимание да посветите на нивната нега. Ви откриваме се што треба и не треба да правите за повторно да имате силни нокти.

Нездравата храна е лоша за нашето ментално здравје бидејќи изгледот за развој на депресија се зголемува за51 насто.

Пијалакот за детоксикација кој го јакне метаболизмот,помага при слабеење и ви дава доволно енергија можете да го направите за само неколку минути.

За магдоносот, се вели дека е богат извор на минерали: калциум, манган, калиум и железо но и богат со многу витамини кои се многу важни во процесот на метаболиза, на јаглехидратите, протеините и мастите.

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново