Дали случајно или намерно, NASA на својата веб-страница четири дена имаше објавено соопштение за можниот судир на астероидот 2002НТ7 со Земјата на 1 февруари 2019 година, па се реши да го отстрани соопштението. Независни експерти велат дека ако до овој потврден судир и од NASA навистина дојде, тогаш на човештвото веројатно ќе му дојде крајот.

Во последно време имавме прилика да видиме доста препири меѓу компаниите Amazon и Google. Изгледа дека Amazon ќе ги преземе наредните чекори во борбата против својот најголем ривал и тоа со удар на најпопуларниот видеосервис YouTube. Amazon поднесе барање за своите нови производи Amazon Tube и Open Tube.

„Тојота“ планира до 2020 година да ја збогати својата палета со 10 модели на целосно електрични возила, што говори за се посериозниот пристап на јапонскиот производител кон овој автомобилски сектор што е во подем.

НАСА пронајде сончев систем со планети колку нашиот. Откритието на нова планета близу ѕвездата Кеплер-90, која личи на нашето Сонце, значи дека далечниот сончев систем има вкупно осум планети. Тие осум планети изгледаат како оние во нашето соседство, карпести планети кои орбитираат близу до ѕвезда, и џиновски планети кои се пооддалечени.

Луѓето во светот годинава најмногу сакале да знаат за криптовалутите и како да ги купат, пишува магазинот Inc.

Мистериозно космичко тело го привлече вниманието на астрономите од целиот свет. Објектот, кој доаѓа од другиот дел од галаксијата, патуваше низ сончевиот систем неколку дена. Поради својот необичен изглед и брзина, научниците ќе го гледаат затоа што бараат траги од вонземски живот.

Поврзани вести

 

Најново