Кои симптоми ги имате при срцеви аритмии и што треба да сторите?

Во секојдневниот живот може да зебележиме повремени и изолирани срцеви аритмии, по правило без опасна појава ,но може да доведат до трајни последици.  Како да ги препознаеме?

7 септември, 2021

Ѓумбирот препорачан за ублажување на кардиоваскуларни болести и за дијабетес

Ѓумбирот се продава како свеж корен, во вид на прав, конзервиран или кандиран и во сите облици има специфичен мирис. Најмногу се одгледува во Индија Кина, Непал, Индонезја и Нигерија. Миризливиот корен најчесто се користи како пробиотик бидејќи има антивоспалително дејствие. Истиот ги намалува отокот и болките кај луѓето болни од артритис, помага и за […]

2 септември, 2021