Шест нови афоризми од објавената „Збирка афоризми“ на Никола Бошков „Коки“

Објавено на 25 јули, 2022 во 11:27

Афористичарот Никола Бошков „Коки“ овој понеделник издвои шест афоризми коишто се дел од книгата „Збирка афоризми“ којашто е објавена деновиве. Драги читатели на Дума.мк имате можност да ги прочитате афоризмите и да уживате исто колку и „Коки“ додека ги пишувал.

-Добра вест е кога ќе слушнете дека нашите народни претставници се наоѓаат на годишен -одмор, а лошата…дека се има свој крај.

-Грешките на пешаците не треба да се бришат со автомобилски гуми.

-Во одредени ситуации, некој девојки ја губат невиноста, во истите околности други се збогатуваат со уште едно животно искуство.

-Мракот од очите на жената може да и го отстрани електричарот…особено ако мажот не е дома.

-Не веруваам дека АДАМ очекувал да дојде Есен, за да се увери дали на ЕВА ќе и падне листот.

-За да поседувате трофејни рогови, не е неопходно да набавите ловечка дозвола, треба само сопругата да ви биде убава.

Афористичар

Никола Бошков – Коки

Сподели:

Напиши коментар

Станете член на ДУМА.мк и споделете го вашето мислење преку коментар. Кликнете тука за да се најавите.