svetinikolskatarekapozolte fin

18.09.2020

Жолта течност течеше вчера вечер во коритото на реката што минува низ центарот на градот. Пријава стигна до општината чии инспектори излегоа на терен. Тие извршија надзор и подготвија записник.

svetinikole fin

15.09.2020
Најголемиот дел од родителите во анектите на училиштата во Свети Николе се изјасниле за настава со физичко присуство. Училишното ѕвонче на први октомври треба да заѕвони за сите учениците од Општината Свети Николе.

avtobusgori fin

04.09.2020

На автопатот Штип – Миладиновци, кај Крушица, во близна на Свети Николе, се самозапали автобус во движење на штипската компанија Кит го. Нема повредени, во автобусот бил само возачот.

fasadanauclishte fin

19.08.2020

Изведена е фасадата и во делот каде што се наоѓаат тоалетите на училишната зграда на ООУ ,,Кирил и Методиј “ Свети Николе. Градежните работници ја завршија термофасадата од акрилен абрибт под која беше поставена изолација од стиропорни табли. Со тоа се дозаврши заштитата и надворешниот изглед на училишниот објект.

mustafino fin

31.07. 2020

Исушените ниви со пченка, бостан и бавчите со градинарски производи во светиниколските села Мустафино и Ерџелија не се навадени деветнаесет дена. Тие само во денот понеделник имале по четири часа вода. За штетата што ја претрпеле, за утре, најавија протест ако до вечерва не остварат средба со раководството на Подружницата на Водостопанство во Свети Николе.

ZdravstvendomSvetiNikole fin

29.07. 2020

Мобилен тим составен од лекар и лаборант на Центарот за јавно здравје Велес денеска за прв пат ќе земе брисеви за коронавирус во Здравствениот дом „Г.Гаврилски“ во Свети Николе. Овој тим ќе стигне во Свети Николе штом заврши со земањето на брисеви во пунктот во Велес.

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

 
   
   
   
   

Најново