Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

На последната седница советот усвои нова,  изменета одлука која ги регулира правата и обврските на приватниот партнер кој ќе биде заинтересиран за јавно приватно партнерство со општината за нудење услуги за паркирање.

Како што се наведува во одлуката,  со доделувањето на клонцесијата приватниот партнер ја превзема и обврската да обезбеди неопходни предуслови за давање услуги за паркирање преку набавка на соодветна опрема.

Со договорот за концесија треба да се уреди и организира нов, модерен, автоматизиран начин на управување и контрола со уличното паркирање како и на паркирањето од затворен тип – зонско паркирање и паркирање во затворени паркинзи. Исто така со новиот начин на паркирање треба да се подобри сообраќајниот тек и да се постигне поголема безбедност на улиците, како и да се искористи секое паркинг место.

Проценетата вредност на договорот за концесија изнесува 269.922 евра , а договорот ќе  биде склучен за период од 10 години.

И во новата одлука е наведено дека постапката за доделување на договор за концесија за паркирање ќе биде спроведена  преку отворен повик, согласно законот за јавни набавки. Ќе се прифати најдобрата понуда. Концесискиот надоместок е предвидено да изнесува не помалку од 30.000 евра годишно, а ќе се плаќа месечно.

За успешно спроведување на оваа постапка градоначалникот формира и посебна комисија составена од претставници на власта  и на опозицијата.

На овој проект општината интензивно работеше и минатата година, но предвидените критериуми во одлуката за јавно приватно партнерство, како што беше објаснето биле строги и не прифатливи за приватен партнер кој треба да го организира паркирањето во Кавадарци. Сега се очекува изменетите критериуми да дадат и резултат, со избор на најповолна понуда./A.Д

Поврзани вести

E baner

web banner 300x250 Sinalco Duma

banerknigovodstvo

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

10 (десет) Оператори во производство

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес ги охрабрува сите заинтересирани кандидати  да аплицираат, без разлика на нивната полова, верска или национална припадност.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на hrmk@rontis.com  или на адреса:

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ   с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 30/11/2019 година.

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Техничар  во оддел за  одржување

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

  • ССС (Електро- техничар,  Машински техничар и др. сродни занимања)
  • Познавање на англиски јазик
  • Познавање на работа со компјутери
  • Со или без работно искуство ( предност имаат кандидати со работно искуство со машини )

Локација : Република Македонија - Велес

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  hrmk@rontis.com  или на адреса: ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Техничар, најдоцна до 30/11/2019 година .

Најново