Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Двајца малолетници во дискотека по полноќ и пушење цигари во угостителски објект затекнале во Кавадарци инспекторите на Управата за јавни приходи заедно со полицијата. Контролата ја направиле изминатиот викенд во повеќе угостителски објекти во Кавадарци додека прекршувањата на законите се регистрирани во дискотеката „Ал Пачино“  и кафетеријата „Експрес кафе“.

Полицијата ќе поднесе соодветни пријави против сопствениците на угостителските објекти, фирмите и лицата што ги прекршиле законите за заштита од пушењето и за прекршоци против јавниот ред и мир.

СВР Велес  апелира , одговорните лица во угостителските објекти да ги почитуваат и најстрого се придржуваат до законските одредби од Кривичниот закон , Законот за прекршоците против јавниот ред и мир и Законот за пушење .

Секое непочитување кое ќе биде констатирано од полициските службеници, веднаш ќе биде санкционирано./У.Ј

 

 

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново