Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Се модернизира кавадаречката противпожарна единица. Компанијата „Екстра бус“ денеска донираше џип од марката „Туарег“ за побрза интервенција на пожарникарите. Возилото е опремено со агрeгат на кој може да се приклучат алатките со кои се интервенира при сообраќајни незгоди.

Градоначалникот Митко Јанчев најави дека во наредниот период преку донации ќе бидат набавени уште две возила за против пожарната единица, а во меѓувреме се работи на комплетно реновирање на противпожарната зграда. Јанчев најави и изградба на нови гаражи, а за неколку дена ќе бидат вработени 16 нови пожарникари.

„ Да се заблагодарам на Екстра бус за првата донација која денеска стигна во пожарната. Тоа е џип Туарег. Командно возило, возило за брза интервенција за да можат пожарникарите да стигаат навреме и при пожари и сообраќајни несреќи.  Се ангажиравме сериозно противпожарната заштита да ја направиме на највисоко ниво. Имавме прва фаза на реконструкција на зградата, сега имаме тендер за правење на нови гаражи за противпожарните возила и исто набавка на две возила кои ќе бидат од донација.  Во меѓувреме заврши огласот за вработување на16 нови пожарникари.  До крајот на август кавадаречката ќе биде пример како треба да функционира една противпожарна единица затоа што тоа е од голем интерес за граѓаните. Пожарникарите на број 26 ќе ни бидат достапни за сите интервенции“ рече Јанчев.

 Kомандирот на кавадаречката противпожарна единица, Илчо Богевски се заблагодари за донацијата и информираше за бројот на пожари минатата година и во годинава кои се случени на подрачјето на општините Кавадарци и Росоман./A.Д

Поврзани вести

Web banner Duma Sinalco Nagradna Igra 300x250px

 

Најново