Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

komunalec vozilaСо ровокопач и две теренски возила со приколка од денеска е збогатен возниот парк на ЈП „Комуналец“ Кавадарци. Се работи за возила и машина кои ќе го подобрат работењето на ова јавно претпријатие во делот на услугите кои им ги пружа на граѓаните.

Денеска на пуштањето во функција присуствуваше и градоначалникот Митко Јанчев, кој нагласи дека со ова продолжува модернизацијата на „Комуналец“.

„Ова е трета набавка од годишниот план што го имаме за Комуналец. Станува  збор за две теренски возила со приколка кои ќе служат за секторите на претпријатието. Оваа инвестиција е околу 80 илјади евра. До крајот на септември очекуваме уште цистерна за перње на улици и уште еден скип“ рече градоначалникот

Директорот на јавното претпријатие, Ѓоко Поп- Ицов нагласи дека за ровокопачот ќе се набави и нож кој ќе се користи во текот на зимата за чистење на снегот од тротоарите и градскиот плоштад, а едно од возилата е за мини хидро-електричните централи, а другото возило марка „Дачиа“ со приколка за потребите на водовод и канализација.

 Oд набавката на нови возила и механизација за Комуналец ќе следува уште една фаза и во наредниот период ќе бидат промовирани и нови возила./А.Д

Поврзани вести

Web banner Duma Sinalco Nagradna Igra 300x250px

 

Најново

 
   
   
   
   

rontis

 

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Техничар  во оддел за  одржување

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

  • ССС (Електро- техничар,  Машински техничар и др. сродни занимања)
  • Познавање на англиски јазик ќе се смета за предност
  • Познавање на работа со компјутери
  • Со или без работно искуство

Локација : Република Македонија - Велес

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  infomk@rontis.com  или на адреса: ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Техничар, најдоцна до 30/11/2018 година .

 

rontis

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Mагационер

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство
  • Познавање на англиски јазик, Возачка дозвола „В“ - категорија

  и поседување на сертификат за управување со виљушкар ќе се смета за предност

  • Вработувањето е на определено време, со можност за трансформација на неопределено време.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  infomk@rontis.com  или на адреса:                              ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Магационер, најдоцна до 30/11/2018 година.

 

rontis

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

20 (дваесет) Оператори во производство

 Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

Локација : Република Македонија – Велес

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес не врши дискриминација по ниту еден основ (полова, верска или национална дискриминација) и ги охрабрува сите заинтересирани кандидати  да аплицираат.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на infomk@rontis.com  или на адреса:                                  ДПТ РОНТИС ДООЕЛ   с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 30/11/2018 година.