Во Кавадарци започна јавниот училиштен превоз (видео)

Објавено на 23 јануари, 2023 во 15:26

Фото: Бесплатниот превоз за учениците од денеска го врши ЈП „Градски превоз“ Кавадарци

Денеска стартуваше со работа Јавното претпријатие градски превоз Кавадарци. Од утринава автобусите започнаа со превоз на ученици. Станува збор за ученици од општините Кавадарци, Росоман и Неготино кои посетуваат настава во Кавадарци. Со превоз се опфатени вкупно 472 ученици од трите средни општински училишта, како и 162 ученици од основните општински улилишта ,”Страшо Пинџур” и ,”Тошо Велков Пепето”.

Од почетокот на февруари градскиот превоз ќе биде достапен за сите граѓани. Ќе сообраќаат двете градски линии, како и приградските линии на релација Кавадарци, Неготино, потоа Ресава, Бегниште, Возарци, Дреново, Шивец, Сирково, Трстеник, Манастирец, Рибарци, Глишиќ, Марена, Ваташа како и селата од Бошавијата.

Ангел Данов

Сподели:

Напиши коментар

Станете член на ДУМА.мк и споделете го вашето мислење преку коментар. Кликнете тука за да се најавите.