Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ZAEV MARKARD1

Плановите за проширување на производните капацитети и за зголемување на бројот на вработени му ги соопшти сопственикот и во исто време и извршен директор на „Маркарт Македонија“ Харолд Маркарт на претседателот на Владата Зоран Заев. При денешната посета на Заев, на фабриката во индустриската зона во велешко Караслари, тој со Маркард разговарале за потребите на странските инвеститори од една и за владините поддршки и субвенции од друга страна.

- Ние сме многу задоволни и среќни што ја имаме оваа локација во Велес . Да тешко е секогаш да се најде добар и квалификуван кадар подготвен да раби.Многу е добро и ве охрабрувам за привлекување на понатамошни странски инвестции. Но исто така би сакал да нагласам да ги одржувате и да ги негувате постоечките странски инвестици затоа што можат да допринесат многу повеќе, рече Маркарт.

MARKART2 fin

MARKART3

Последната од повеќето владини мерки ,поточно субвенционирањето на придонесите доколку „Маркарт Македонија“ одлучат да им ги зголемат платите на своите вработени била само една од повеќето понудени можности од страна на претседателот на владата Зоран Заев.

ZAEV MARKART fin

- Ова е особено важно за оваа компанија бидејки вработува висококвалификувани работници, од електронската дејност во автомобилската индустрија што ги прав конкурентни на пазарот на трудот. Втората придобивка е што во разговор со нив, како странски инвеститори, можеме да ги слушнеме нивните потреби. Денеска имавме можност да разговараме , за она што ним им особено важно, за придонесување во одлукте за усовршување на Царинскиот систем, кој се адаптира на европските номенклатури и тарифи, за што ако владата направи чекори за воедночување со Европската Унија, тогаш тоа дефинитивно ќе ги мотивира сопствениците и менаџментот да реализираат втора, трета фаза на инвестициите и да одат понатаму, рече Заев.

MARKART4

MARKART5

„Маркарт Македонија“ е странска директна инвестиција во државата вредна 35 милиони евра. По пет години во фабриката во индустриската зона во Караслари работат 650 работници кои произведуваат електромеханички и електронски прекинувачи и преклопни системи за автомобилската индустрија и во индустриите за електрични алати и апарати за домаќинство. Овој германски инвеститор е подготвен и има план за инвестирање во нов развој на компанијата, преку директна поддршка и во образованиот систем наменета за креирање на стручни кадри што се појавуваат како потребна работна сила. „Маркарт Македонија“ работи пет години./У.Ј

Поврзани вести

E baner

web banner 300x250 Sinalco Duma

banerknigovodstvo

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

10 (десет) Оператори во производство

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес ги охрабрува сите заинтересирани кандидати  да аплицираат, без разлика на нивната полова, верска или национална припадност.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на hrmk@rontis.com  или на адреса:

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ   с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 30/11/2019 година.

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Техничар  во оддел за  одржување

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

  • ССС (Електро- техничар,  Машински техничар и др. сродни занимања)
  • Познавање на англиски јазик
  • Познавање на работа со компјутери
  • Со или без работно искуство ( предност имаат кандидати со работно искуство со машини )

Локација : Република Македонија - Велес

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  hrmk@rontis.com  или на адреса: ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Техничар, најдоцна до 30/11/2019 година .