Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

LevicaBoban fin2.07

2.07.2020
Политичката партија Левица, како единствена политичка партија која што се залага за правата и интересите на работниците и работничката класа во својата изборна програма предвидува укинување на Извршителите.

-Сите неправди и штетни дејствија кои што извршителите ги направија и сеуште ги прават на обичните граѓани, кои неретко за само еден денар заостанат долг беа ограбувани по десетици илјади денари поради извршителските такси и останати фиктивни трошоци, Левица ќе стави крај на тоа и нема да дозволи никогаш повеќе да се повторуваат легалните грабежи кон граѓаните на Република Македонија. Подобро општество е неопходно. Подобро општество е можно, рече кандидатот за пратеник на Листата во ИЕ. бр.3, Бобан Кочовски.

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

С О О П Ш Т Е Н И Е  З А  Ј А В Н О С Т

            Општина Велес ја информира јавноста дека, третото авионско тертирање против комарци ќе го изврши на ден 14 август (петок) 2020 год. во периодот од 0500 до 0630 часот. Доколку временските услови не дозволуваат авионско прскање истото ќе се изврши наредниот ден, 15 август (сабота) 2020 год.

            Границата, на третирањето е: Езеро Младост, с. Отовица, месност Јарбош, по течението на Вардар од север од с. Башино село низ Велес, се до вливот на реката Бабуна и с. Горно Караслари. На запад границата започнува од населбата Превалец, преку населбата Керамидна кон фабриката „Киро Ќучук“ и с. Горно Оризари.

Со третирањето ќе биде опфатено целото градско и приградско подрачје, како и целото течение на реката Вардар на овој потег. И оваа година ќе се третира рекреативниот центар Езеро Младост со непосредната околина.

Се известуваат пчеларите во времето на третирање и 3-4 часа потоа да ги затворат кошниците со пчели, заради можноста од влијание на средството со кое се врши третирањето врз безбедноста на пчелните семејства.

           

                                                                                    Градоначалник

                                                                                    на Општина Велес,

                                                                                    Аце Коцевски

 
   
   
   
   

Најново