Поправени десет клупи, поставени нови канти за смет, монтирани нови клацкалки на лулашки и бојадисани детски реквизити за забава во паркот покрај ХИВ - ска зграда во населбата Дворови е придонес за граѓаните што го обезбеди Фондација за локален развој и демократија „Фокус“ од проект што го финансира Фондација Отворено општество Македонија. За оваа репарација на урбаната опрема, Фокус од донаторот, преку иницијативата ги обезбеди потребните 56. 700 денари. 

Обезбедувањето на огревно дрво, деновиве, е приоритетна обврска на голем број граѓани во Велес. Во услови кога се менуваат временските прилики расте и побарувачката на дрва и затоа не се прашува за цена. И токму кога е во прашање цената поголем број граѓани реагираат затоа што при набавката на огревно дрво во приватните складови не добивале фискални сметки а цената што ја платиле не е напишана ниту на испратницата што е единствен документ за транспортирањето од складот до купувачот. Граѓаните револтирани прашуваат има ли инспекција во градот.

Општина Велес, предводена од ВМРО ДПМНЕ и градоначалникот во заминување, Славчо Чадиев продолжувале со игнорирањето на жителите од левата страна на градот иако Чадиев токму од нив добил голема поддршка кога им ветил многу, реализирал малку и останале многу нерешени проблеми, рече на денешната прес конференција Јован Јовановски од ОО на СДСМ во Велес.

Од новоизградениот кружниот тек, кој грѓаните на Велес популарно го нарекуваат Авона, ОК на ВМРО ДПМНЕ денеска потсети дека пред 4 години одтаму ветиле нов сообраќаен режим со изградба на кружен тек и ветеното го реализирале. Во градот до сега се изградија два нови кружни текови, а и во наредниот период се планира да продолжи тој начин на регулирање на сообраќајот, рече на денешната прес конференција кај Авона, Кирил Лазов од ОК на ВМРО ДПМНЕ.

Една акушерка и двајца лекари од Струмица кои биле ангажирани како помошници во болницата во Гевгелија ,кога почина родилката Маја Кадиева, денеска сведочеа на продолжението на рочиштето во велешкиот суд на кое се утврдува одговорноста на анестезиологот Томчо Ванчев и гинеколозите Венци Чалков и Дончо Москов за смртта на триесет и две годишната мајка и нејзиното штотуку родено бебе.

Од сите граѓански здруженија што добија на користење бесплатен простор од општина Велес во поранешните простории на хотел „Вила зора“ само Центарот за научна фантастика „Визија“ остана без вода, вели претседателот на граѓанското здружение Љупчо Михајловски. Тој е револтиран што здружението било одминато и при решавањето на проблемот со новата водоводна инсталација во објектот. Всушност, во изминатите две години никогаш и немало вода во бесплатниот простор што „Визија“ го доби од општина Велес. Славините не протекле и сега кога се поставени новите водоводни цевки а главната линија за вода поминува до влезната врата на овој центар и над неа цевките што продолжуваат кон останатите корисници на бесплатен простор. Станува збор за просторот што општината им го дели како помош на граѓанските здруженија во Велес, вели Михајловски, кој во постапката препознава тенденциозност.

 Нова 2020

 ДЕЛТА ПРОМ 1

 2021 со честитки за Божиќ и стара Нова година

 и благосостојба во домот и успех во работата

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

NOVOGODISENBANERSINALCO

 Fokus

viber image 2020 12 24 14 00 26

viber image 2021 01 02 09 31 36

from samantha howells 1

from samantha

 Романтик

 2021 Честит Божиќ и Стара Нова година 1

 2021 Честит Божиќ и Стара Нова година 2

 2021 Честит Божиќ и Стара Нова година 4

opshtina chashka

 посакува Среќна 2021 година

 Нова 2021 честит Божиќ и Стара Нова година 4

 
   
   
   
   

Најново