avtopat fin

Во транспортниот сектор во Македонија годинава се ветени конкретни резултати во изградба на нови патишта, пруги, летови што ќе обезбеди поефикасно и побрзо поврзување за граѓаните и бизнисот.
Нови автопати и експресни патишта.

finansii fin

Преку реформи на даночниот, пензискиот, социјалниот систем, системот на јавни набавки, фискалната транспарентност, спречување перење пари, како и менаџирањето на јавниот долг, во 2018 година има значително подобрување во јавните финансии во земјава, соопштуваат од Министерството за финансии.

makedonskiposti fin

Околу 2.000 рекламации поднеле граѓаните за изгубени поштенски пратки, покажува извештајот на Агенцијата за пошти што денеска беше јавно презентиран во Скопје.

zgradanavlada fin

Владиниот портпарол Миле Бошњаковски денеска изјави дека Владата работи на изнаоѓање на решение за ситуацијата со намалените државни резерви на нафтени деривати и оти нема да дозволи ситуацијата да стане алармантна.

rastizvoz fin

Вредност на извозот на стоки од Македонија во периодот јануари – октомври годинава изнесува 5.734.882.000 долари (297.093.666.000 денари) и бележи пораст од 23 отсто во однос на истиот период од претходната година, објави денеска Државниот завод за статистика.

sistemskadijagnostika fin

Светската банка денеска ќе ја презентира Систематската дијагностика за земјата (Systematic Country Diagnostic) – Постигнување посветла иднина за сите.

Поврзани вести

web banner 300x250 Sinalco Duma

banerknigovodstvo

E baner

Најново