osnoven fin

Во Кривичниот суд во Скопје денеска треба да се одржи рочиште за предметот „Титаник 3“ во кој обвинети се Ејуп Аљими и Исмет Гури, затоа што како членови на Општинската изборна комисија во Чаир „уништувале изборен материјал“.

grujevski boskovski fin

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска е закажано рочиште за предметот „Таргет-Тврдина“ кој се однесува на нелегалното прислушување.

germanija fin

По договорот во спорот околу името меѓу Македонија и Грција, Германија ги повика сите вклучени страни да го прифатат постигнатиот компромис, пишува Дојче веле.

opstinska zgrada fin

Во Велес денеска ќе се одржи Форумот за јавни политики на тема „Справување со дезинформациите – комбиниран пристап на властите, граѓанското општество и медиумите за долгорочни решенија“.

Gevgelija fin

Според досегашната успешна соработка со ЕУ и искуствата што од неа ги стекна општината преку реализација на проекти во рамки на прекуграничната соработка и успешното справување за време на бегалската криза, општина Гевгелија веќе ги применува eвропските стандарди и вредности.

katimerini fin

Ништо немаше да биде од договорот меѓу македонскиот и грчкиот премиер околу името, ако во целата приказна не се замешаа САД и Германија, тврди весникот „Катимерини“.

Поврзани вести

 

Најново