Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

zapadnonilska

Заклучно со вчера, во земјава нема регистрирано ниту еден случај на Западнонилска треска, соопштија од Институтот за јавно здравје.

 

Здравствените власти потсетуваат дека од оваа болест не е регистриран  ниту еден случај  од 2016 година до вчера, за разлика од соседството, каде од почетокот на сезоната до 9 август има 13 смртни случаи.

Најлоша е состојбата со Србија, каде се забележани 102 случаи на Западнонилска треска, од кои 9 се починати, потоа Грција со 59 случаи , од кои три смртни. Болеста се појави и на Косово, каде беа регистрирани два случаи, од кои еден е починат.

Во поблиските земји, по 23 случаи имаше во Унгарија и Романија, каде пак имаше и еден смртен случај

Поврзани вести

Web banner Duma Kozuvcanka Fakti 300x250px 01

Најново