grujo fin

Две нови фотографии од поранешниот премиер Никола Груевски, во бегство, се појавија денеска на Твитер. На едната од фотографиите Груевски е ,,фатен “како шетат низ улиците низ Будимпешта, а на другата како гледа реклами на една Агенција за недвижнини.

server fin

Во врска со речиси израмнетиот број на добиени гласови на гласањето во неделата на главните претседателски кандидати, Стево Пендаровски поддржан од владејачката СДСМ и Гордана Силјановска-Давкова, предложена од опозициската ВМРО-ДПМНЕ, политичкиот аналитичар Даниел Сервер изјави дека во вистинските демократии изборите се добиваат и се губат.

dete fin

Зајакнување на мобилните тимови кои ќе прават мапирање на најфрекфентните локации каде има деца кои питачат, а полнолетните членови ќе ги активираат како баратели на работи и ќе работат на нивно вклучување во мерките за доквалификација и прекфалификација, имаат за цел обуките што ги спроведува Министерството за труд и социјална политика во соработка со Меѓуопштинскиот центар за социјални работи Скопје, Црвен крст и УНИЦЕФ.

narusengovor fin

Проблемот со нарушувањето во говорот и јазикот добива епидемиски карактер. Тоа значи дека современиот живот иако носи многу придобивки, по однос на младите генерации прави дополнителни проблеми. Не постои жива комуникација, децата отсуствуваат од непосредна игра со врсниците и своите родители, сè повеќе време поминуваат на телефони, пред телевизори…, па подоцна се развива говорот и јазикот и многу подоцна ги совладуваат сите форми на говорното изразување.

infektivnaklinikask fin

На Клиниката за инфективни болести една 16-годишна девојка која има морбили и бронхопневмонија е во животозагрозувачка состојба и е на механичка вентилација, а две деца и двајца возрасни се во потешка здравствена состојба како последица на заболувањето, информираа од оваа јавна здравствена установа.

zelencukiovosje fin

На четиричлено семејство во март му биле потребни минимум 32.852 денари за да ги задоволи основните потреби.

Поврзани вести

Web banner Duma Kozuvcanka Fakti 300x250px 01

Најново