Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Словенија од 1 април го менува системот за наплаќање патарина, кој ќе ги опфати сите автопати и тунелот Караванка.

Од 1 април Словенија ќе премине од системот на наплаќање со куќички, на систем без бариери DarsGo, задолжителен за сите возила со маса од 35 тони и повеќе.

Новиот систем ќе ги опфати сите автопати и тунелот Караванка, соопшти компанијата DKV.

„Картичките DARS и уредите ABC кои се употребуваа до сега престануваат да важат од 1 април 2018 година, а постоечкиот уплатен износ ќе им се врати на корисниците“, велат од DARS, словенечката компанија која управува со автопатите.

Kорисниците веќе можат да се регистрираар за новиот систем на патарина, а DKV, како партнер на DARS, нуди помош и асистенција.

Таа компанија најави и воведување уредDKV BOX EUROPE за наплата на патарината во цела Европа. Целта е сите патарини за патиштата, мостови и туниели да се наплатуваат со помош на еден уред.

Поврзани вести

E baner

web banner 300x250 Sinalco Duma

banerknigovodstvo

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

10 (десет) Оператори во производство

Кандидатите треба да ги поседуваат следните квалификации:

  • ССС
  • Со или без работно искуство

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ Велес ги охрабрува сите заинтересирани кандидати  да аплицираат, без разлика на нивната полова, верска или национална припадност.

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со фотографија на hrmk@rontis.com  или на адреса:

ДПТ РОНТИС ДООЕЛ   с. Долно Оризари бб, Велес 1400 (со назнака за Оператор ), најдоцна до 30/11/2019 година.

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:

Техничар  во оддел за  одржување

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

  • ССС (Електро- техничар,  Машински техничар и др. сродни занимања)
  • Познавање на англиски јазик
  • Познавање на работа со компјутери
  • Со или без работно искуство ( предност имаат кандидати со работно искуство со машини )

Локација : Република Македонија - Велес

Доколку сте заинтересирани, Ве молиме пратете ја Вашата биографија (CV) со слика на  hrmk@rontis.com  или на адреса: ДПТ РОНТИС  ДООЕЛ Велес  с. Долно Оризари бб, Велес 1400  задолжително со назнака за Техничар, најдоцна до 30/11/2019 година .

Најново