Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

esen fin

На некои хороскопски знаци среќата сепак ќе им се насмевне оваа есен.

Вага

Бидејќи Вагите сакаат да бидат активни наутро, есенските утра им се резервирани да останат во природа каде што џогираат.Во сончевите есенски денови, тие исто така сакаат да одат на планина, каде што ќе можат да ги одморат очите во прекрасен поглед.Вагите се грижат за исхраната, па есента е време да се радуваме на сезонски зеленчук и овошје.

Бик

Бикот ужива во есенските бои на земјените тонови бидејќи е многу поврзан со енергијата на земјата. Шушкањето на лисјата за него е вистинска поезија што може да ја набљудува со часови и часови.Тој особено го сака есенскиот дожд кој прочистува од негативна енергија. Ужива во вкусот и мирисот на печени костени.Есента за биковите има посебна мотивирачка енергија за деловен успех.

Рак

Ракот е нежен и малку затворен сам по себе, па затоа есента е идеална за него. Тогаш тој може да си дозволи прекрасна прошетка во шумата и да се препушти на мислите збогатени со шарени лисја.Супа од тиква е неговото омилено есенско задоволство.Многу ракови ги украсуваат своите домови и градини за време на есента. Енергијата на есента особено ги релаксира Раковите и носи мир.

Стрелец

Стрелецот се радува на есен, бидејќи ова е период на жетва, односно време кога ги собираме плодовите од нашиот труд. Есента е исто така идеално време за активен Стрелец кој сака да живее во авантуристички дух, со нетрпение очекувајќи ги есенските патувања до непознатото, уживајќи во шарените промени.Во овој период од годината, тој зрачи со позитивна енергија, особено кога сончевите зраци го галат, давајќи му нова надеж и давајќи упатства за нови деловни победи.Стрелецот со нетрпение очекува да се дружи со пријателите, топли пијалаци и пријатни разговори.

 

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

Основен суд Велес, врз основа на чл.38 ст.3 од Законот за судовите (Сл.весник на РСМ бр.58/06), чл.7 од Законот за изменување и дополнување на Законот за судовите (Сл.весник на РСМ 83/2018) и Одлуката бр.02-2158/1 од 10.12.2015 година на Судски совет на Република Северна Македонија (Сл.весник на РСМ бр.219/15 од 14.12.2015 година), а во врска со потребата од избор на судии поротници поради истек на мандатот на ден 14.11.2020 година, на ден 29.10.2020 година, го објавува следниот:

 

О Г Л А С

за избор на 30 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1.   да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.
  1. За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III. Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство (не постаро од 6 месеци),

            -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање, не постара од 6 месеци).

  1. Пријавата со потребните документи и телефон за контакт да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                                                                            Основен суд Велес

                                               

 
   
   
   
   

Најново