Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

huavey fin

Постепеното ширење на 5G мрежата обезбедува револуционерно мобилно искуство. Мобилните апликации се клучен елемент за зајакнување на поврзаноста и збогатување на искуството на корисниците, како резултат на зголемената употреба на неколку различни уреди во различни сценарија.

Официјалната платформа за преземање апликации HUAWEI AppGallery сега е во Топ 3 продавници за апликации на глобално ниво. Дистрибуиран е во над 170 земји и региони, со над 400 милиони активни корисници месечно, опфаќајќи најпосакувани и користени апликации и услуги ширум светот.

Визијата на глобалната Топ 3 продавница за апликации

„Заштитата на приватноста е суштината на филозофијата на Huawei“, рече Ричард Ју, извршен директор на деловната група на потрошувачи на „Huawei“. „Приватноста и сајбер безбедноста се врвни приоритети во сите наши деловни активности и строго се спроведуваат во сите фази на нашите производи. Во HUAWEI AppG Gallery повторно поставивме највисоко ниво на приватност и сајбер безбедност. ”
Huawei има стотици милиони корисници ширум светот, што обезбедува цврста основа за развој на екосистемот Huawei. Во комбинација со софтверот и хардверските можности на HMS Core, Huawei е целосно фокусиран на обезбедување најдобро и најиновативно искуство за своите корисници.
За брендот што се искачи на 10-то место на годишната ранг листа на Бренд Финансии во 2020 година, не постојат невозможни работи. Всушност, Huawei инвестира во над 3.000 софтверски инженери во градењето на свој екосистем. Брендот исто така, обезбедува one-stop оперативна поддршка за развивачите, како и финансирање за програмата Shining-Star, што поттикнува иновации.

HUAWEI AppGallery е сигурна платформа од која корисниците можат да преземаат апликации

HUAWEI AppG Gallery обезбедува целосна безбедност и заштита, вклучително и верификација на вистинското име на инвеститорот, како и четворократна проверка на сигурното функционирање на апликацијата. Исто така, HUAWEI AppG Gallery има систем за проверка на возраста, кој има за цел да обезбеди побезбедна околина за децата, како и да го ограничи нивниот пристап до содржини соодветни на возраста.
AppGallery разработи највисоко ниво на верификација за да ги заштити чувствителните информации и доверливоста на корисниците. Обезбедена е целосна контрола врз личните информации на корисникот, како што се биометриските податоци. ЕМУИ им овозможува на корисниците да ја контролираат употребата на апликации. Што е уште поважно, целата база на податоци ќе се чува локално, според регионот на регистрација на секој корисник.

HUAWEI AppG Gallery е место за квалитетни апликации за сите корисници на уредите Huawei

Huawei работи долгорочно за да го прошири изборот на најпосакувани и користени апликации кои станаа составен дел од дигиталниот животен стил на корисникот за да ги вклучи не само популарните апликации на глобално ниво, туку и кориснички, квалитетни апликации на локално ниво. Во HUAWEI AppGallery, апликациите се поделени во 18 категории, вклучувајќи вести, социјални медиуми, забава и сл., Сите што можат лесно да се забележат. Ако корисникот не може да пронајде одредена апликација, може да го внесе своето име на „листа на желби“ и ќе биде известен веднаш штом се појави на платформата.

1Глобалната политика за приватност на Huawei е во согласност со (GAPPs) издадени од AICPA / CICA, Европскиот акт за заштита на податоците (GDPR), како и локалните законски регулативи и закони. По добивањето на сертификат за безбедност ISO / IEC27001 и CSA Star во 2015 година, ISO / IEC27001 и сертификат за безбедност на CSA Star, во октомври 2019 година, HMS е еден од првите што доби ISO / IEC 27701 сертификат, издаден од Британскиот институт за стандарди (БСИ) ), што го прави лидер во управувањето со безбедноста, транспарентноста и доверливоста на личните податоци

Huawei, исто така, им ги претставува на своите корисници најточните и ажурирани новости, благодарение на последното партнерство со еден од најголемите медиуми во Велика Британија – News UK од Велика Британија. Потрошувачите ќе можат да пристапат на статии, радио емисии и ексклузивни содржини од нивните Huawei уреди. Кристина Скот од News UK вели: „Мислам дека е многу добро долгорочното партнерство со Huawei. Мислам дека можеме да донесеме многу повеќе иновации на уредот за да можеме да понудиме неверојатно корисничко искуство “.

HUAWEI AppGallery нуди оптимизирани апликации кои работат на уредите Huawei за да се постигне поиновативно и интелигентно искуство

Преземените апликации од HUAWEI AppG Gallery се оптимизирани да работат на сите Huawei уреди. Клучен елемент е HUAWEI HiAI, што претставува отворена Al платформа за паметни уреди што ја олеснува и јакне интеракцијата помеѓу софтверските и хардверските ресурси. На пример, апликацијата WPS Office ја користи функцијата интелигентно препознавање HiAI за да постигне супер оптичка резолуција за препознавање текст на фотографии, какви што се скенирани документи и фотографии.

HUAWEI AppG Gallery воведува „Quick Apps“ – искуство на инсталирање со еден допир

Брзи апликации е екосистем на апликации што работи врз основа на неинсталирање. Овозможува одлично корисничко искуство, моќни карактеристики, автоматско освежување на HTML5 страници користејќи многу малку мемориски простор. Исто така, Quick Apps се напишани со околу 1/5 од волуменот на код што се користи за стандардни апликации со Android и со тоа зазема помалку простор – 1 GB меморија е доволна за да изврши 2000 вакви апликации наместо само 20 стандардни апликации.

Корисниците дури можат да ги изнесат иконите од нивните омилени Quick Apps апликации на екранот за лесен пристап. Брзите апликации се користат од над 350 милиони телефони на Huawei. До денес, преку 1700 брзи апликации се објавени на глобално ниво, што е еквивалентно на 200% годишен раст. Паралелно со лансирањето на 5G, Quick апликацијата постепено ќе се шири во повеќе земји и региони.
Huawei ќе ги насочи напорите и работата за изградба на HMS екосистемот и HUAWEI AppGallery, така што ќе може да обезбеди искуство за сите сценарија за своите корисници. За повеќе информации во врска со

HUAWEI AppGallery, посетете на https://consumer.huawei.com/en/mobileservices/appgallery/

 

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

lifer gif 300x250 Duma

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

veles

Општина Велес ја известува јавноста дека на четвртата седница на Општинскиот штаб за заштита и спасување, која се одржа на 23 март 2020 година (понеделник) во проширен состав се донесоа следниве заклучоци:

  • За спроведувањето и реализацијата на препораките за ограничено движење на граѓаните на јавните места и во институциите, Општина Велес ќе ја известува јавноста преку официјалната интернет страница, преку официјалните социјални мрежи, како и преку електронските и пишани локални медиуми;
  • Поради неисправноста на водата во село Сопот за потребите на жителите од село Сопот, Општина Велес обезбедува достава на канистер со вода за техничка употреба и флаширана вода за пиење.

veles

Општина Велес ја известува јавноста дека на четвртата
седница на Општинскиот штаб за заштита и спасување, која
се одржа на 23 март 2020 година (понеделник) во проширен
состав се донесоа следниве заклучоци:
- Предложената мерка, Малиот пазар во „Нова населба”,
да остане затворен за работа, останува во сила;
- ЈКП „Дервен” да донесе Одлука во врска со работењето
на Градскиот пазар да работи секој ден, од 06:00 до
13:00 часот;
- Да се ограничи продажбата исклучиво само на
земјоделски производи (овошје, зеленчук и други
прехрамбени производи);
- Прехрамбените производи да бидат изложени на секоја
втора тезга во редот;
- Да се изврши оградување на паркинг просторот надвор
од пазарот, да не се дозволува продажба на производи;
- Да се регулира влегувањето и излегувањето на
посетителите во пазарот, со два влезови;
- Пред влезовите да се забележи влегувањето преку
двајца редари и да се внимава на физичикото
растојание при влегувањето;
- Задолжително носење на заштита опрема (маски и
ракавици) на продавачите;
- На влезовите да биде поставено средство за
дезинфицирање и маски за потребите на купувачите;
- Местото на продажба на производи од ист вид, се
утврдува од раководителот на ЈП Пазари при
доделувањето на тезгата за продажба;
- ЈКП „Дервен” се задолжува преку јасно видливо
известување до граѓаните да го определи
времетраењето на задржување на купувачот во пазарот;

- По препораки на Светската Здравствена Организација
(СЗО) ЈКП „Дервен” од денес врши зголемување на
нивото на хлор во водоснабдителниот систем по 0,5 ml/L
милиграми на литар резидуален хлор во градскиот
водоснабдителен систем;
- Согласно Оперативниот план за дезинфицирање се
задолжува ЈКП „Дервен” да спроведе дезинфицирање на
на детските забавни паркови, спортските терени,
патеката околу езерото „Младост” и други јавни
површини во градот.

 

veles

Општина Велес ја известува јавноста дека на четвртата
седница на Општинскиот штаб за заштита и спасување, која
се одржа на 23 март 2020 година (понеделник) во проширен
состав се донесоа следниве заклучоци:
- Се задолжуваат мобилните тимови на МВР – СВР Велес
на двата пунктови при влезот во град Велес, одредени
на улиците „Вардарска” и „Димитар Влахов”, да вршат
редовна контрола на физичката состојба на учесниците
во сообраќајот, како и дезинфенкција на возилата;
- Се задолжува МВР – СВР Велес да одреди тимови кои
ќе вршат контрола на движењето на граѓаните кон езеро
„Младост”;
- МВР одредува една патрола со двајца униформирани
полицајци за воведување на ред на влезовите на
пазарот.

 

veles

Општина Велес ја известува јавноста дека на четвртата
седница на Општинскиот штаб за заштита и спасување, која
се одржа на 23 март 2020 година (понеделник) во проширен
состав се донесоа следниве заклучоци:
- Се упатуваат управителите на згради, претседателите
или претставници на куќните совети на станбените
згради, да стапат во контакт со Центарот за јавно здравје
со цел добивање конкретни информации за начинот на
употреба на средства за дезинфицирање на зедничките
простории, телефон за контакт: 078 246 729.

 

 

 

 
   
   
   
   

Најново