Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Бледа и сува кожа со многу брчки ја карактеризира кожата на пушачите поради што е многу позагрозена од кожата на непушачите.

Исчистете ја кожата со масло од палма. Откако кожата ќе го впие маслото кое ќе ги намали токсините на кожата измијте ја со млака вода. Трудете се најмалку два пати неделно да направете пилинг на лицето бидејќи на тој начин на кожата ќе и обезбедите спас од мртвите клетки. Со масажа исто така ќе ја поттикнете циркулацијата.

Освен пилинг со масло од палма еднаш неделно би требало да практикувате и маска за лице која самите можете да ја направите : во врела вода ставете неколку капки етерично масло а потоа натопете крпа во мешавината на вода и масло и ставете ја на лицето околу 15 минути. После тоа ставете маска од глина која од вашата кожа ќе ги извлече отровите и ќе и ги даде сите потребни материи.

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново