varenapcenka fin

Освен што е вкусна, популарната пченка е и многу здрава, но кога ја готвиме, сите правиме една грешка – од дршката ја отстрануваме пченкарната свила, оние “влакна” кои речиси невозможно е сите да се излупат.

crvenaribizla fin

Поради високата содржина на витамин Ц, исклучително e корисна во борбата против настинки и слободни радикали. Меѓутоа, тоа не е крај на нивните здравствени својства. Проверете што уште можат да направат!

borovinki fin

Мажите и жените немаат исти навики кога станува збор за исхраната и избор на секојдневни намирници.

hrana fin

Најновото истражување утврди кога да се јаде последниот оброк во денот за да ослабете.

temnocokolado fin

Руски експерти препорачуваат да се консумира половина црно чоколадо секој ден, но поделотворно е тоа да го правиме дење, оти тоа е висококалоричен производ што нè прави поенергични и попродуктивни, сметаат докторите.

maslo fin

Едно истражување покажало дека екстра дивергентното маслиново масло може да го намали ризикот од Алцхајмерова болест и деменција. Имено, маслиновото масло ги одржува способностите за меморија и учење, додека истовремено го намалува создавањето на амилоиден плак во мозокот, која се наоѓа кај пациенти со Алцхајмерова болест.

Поврзани вести

E baner

web banner 300x250 Sinalco Duma

banerknigovodstvo

Најново