Трикови за колачи,торти и слатки!

Објавено на 21 февруари, 2013 во 10:28

Мајсторите на занаетот открија три интересни трикови за лесно правење на раскошни слатки.

Пенест путер

Путерот е многу тешко да се мати кога е ладен и тврд. Меѓутоа, не е препорачливо ниту да го растопите. Најдобро е да го мешате над пареа за да се загрее. Путерот на овој начин многу лесно ќе го изматите пенесто.

Белки

За белките да ги матите брзо, лесно и да добиете совшен цврст снег, најдобро е пред да ги употребите да отстојат дваесет минути на ладно место . Исто така, може да помогне и малку сол и неколку капки оцет.

За жолчките да останат свежи

Ако после припрема на некој рецепт ви останале жолчки, наместо да ги фрлите може да ги зачувате уште два-три дена. Потребно е само да ставите во шол и да ги налеете со малку масло.

Сподели:

Напиши коментар

Станете член на ДУМА.мк и споделете го вашето мислење преку коментар. Кликнете тука за да се најавите.