Фобии – видови и лекување

Најчесто се јавуваат специфични фобии кои опфакаат страв од училиште , заболекар, возење, вода, балони, змии, дебелина, старост, високи места (акорофобија) и затворен простор (клаустофобија). Човекот обично не се плаши од самиот објект, туку од некоја страшна последица!! Жртвата на агрофобија претрпува повеќекратни стравови кои се движат околу три основни теми: страв од напуштање на […]

30 мај, 2022

Убоди, каснувања од инсекти и пајаци – Кои се симптомите за анафилактички шок!!!

Повеќето убоди од инсекти создаваат само мала надразливост и следните симптоми: Отекување на местото на убодот, чешање или печење и премреност на еден дел од телото или чешањето. Но каснувањето од отровни пајаци и скорпии може да ги предизвика следните симптоми: Силана болка, вкочанетост, болка во зглобовите, стегање на мускулите, болка во стомакот, температура или […]

25 мај, 2022

Хемороиди алтернативно лекување – исхрана (аудио)

Спречето го запекот со исхрана што го снабдува организмот со растителни влакна. Оброците и ужините треба да се состојат главно од овошје, зеленчук, ореви и интегрално жито, а што помалку од прехрамбена храна и месо. Ако не можете да јадете ваква храна доволно , дополнете ја вашата исхрана со средства за омекнување на изметот како […]

18 мај, 2022

Алергии – Кои се симптомите?

Кивање , зарипнатост, затнат нос, конгестија и кашлање укажуваат  на астма или алергии на некој лек или респартивни  алергии. Чешање на очите устата и грлото се симптоми на респаритивни алегрии. Болки во желудникот, зачестени тегоби со изметот и појава на киселини во желудникот се знаци за чуствителност на храна. Надразената кожа која црвенее и отекува […]

26 април, 2022

Хемороиди – Алтернативно лекување Хомеопатија и Масажа

Хомеопатија Постојат над  десет лекови што можат да ја намалат болката предизвикана од хемороиди. Изборот на препаратите зависи од симптомите и главно од советот на хомеопатот. Масажа Оваа постапка го подобрува минувањето на материите низ цревата и така го спречува запекот кој предизвикува хемороиди. Легнете на грб и со прстите или дланката правете долги широки […]

19 април, 2022

Воспаление на уво – симптоми

Симптомите кај возрасни се најчесто со нагла, остра или тапа постојана болка, потоа со температура и треска, затнат нос, чувство на исполнетост во увото, увоболка придужена со мачнина и пролив како и придушен слух. Симптомите кај деца се следни: држење за уво, температура, раздразливост, вознемиреност, течење на носот, намален апетит, плачење ноќе кога детето е […]

5 април, 2022

Алтернативно лекување  на хемороидите (аудио)

Пробајте некој од следните видови на лекување за да ги ублажите тегобите. Ако и покрај вашите напори симтомите продолжат, обратете се на лекар. Акупунктура Најважните точки за намалување на болките предизвикани од хемероидите се Главните крвни жили 1 и 20. Обратете се кај специјалист по акупунктура поради договор за начинот на лекување. Лекување со лековити […]

1 април, 2022

Болест на окото, дамка – дегенерација

Симптоми Матна и искривена слика , особено кога читате. Постепено, безболно губење на прецинзата средишна слика. Слепи дамки во средишниот дел на видното поле, рамни линии што се појавуваат брановито. Кога треба да се обратите на лекар? Ако се појави кој било од горенаведените симптоми, а никогаш порано не сте биле кај очен лекар. Потоа […]

29 март, 2022

Конвенционална медицина -Поврзување на хемороидите (аудио)

Хемороидите што се спуштени низ аналниот отвор често се острануваат со подврзување на еластична подврска. Коагулацијата или каутеризацијата на хемороидите е најпогодна при спуштени хемороиди што се гледаат на аналниот отвор. Хемороиндектомијата е карактеристична за лечење на големите внатрешни хемороиди или многу тегобни надворешни хемороиди. Лекарот може да се определи за хирушки зафат со општа […]

22 март, 2022

Конвенционална медицина -Поврзување на хемороидите (аудио)

Хемороидите што се спуштени низ аналниот отвор често се острануваат со подврзување на еластична подврска. Коагулацијата или каутеризацијата на хемороидите е најпогодна при спуштени хемороиди што се гледаат на аналниот отвор. Хемороиндектомијата е карактеристична за лечење на големите внатрешни хемороиди или многу тегобни надворешни хемороиди. Лекарот може да се определи за хирушки зафат со општа […]

18 март, 2022

Опсесија – комплексно нарушување на личноста

Симптоми Може да имате опсесивни мисли или принудно однесување или двете. За опсесија тоа се несакани и постојани мисли што изгледаат бесмислени, како што е невообичаен страв од нечистотија, постојана загриженост за некој минат настан, обиди за потиснување на ваквите мисли , препознавање дека таквите мисли доаѓаат од сопствената мечта, а не од надвор. За […]

17 март, 2022