Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Manastir2 fin

Утрешниот водосвет и празнување на христијанскиот празник Водици ќе се одбележи и во манастирот „Свети Петар и Павле“ во велешкото село Бистрица. Таму веќе се привршува со подготовки за празнувањето кое ќе започне со богослужба што ќе ја раководи отец Диме.

Manastir3 fin

Празникот е повод на родните огништа да се вратат поголем број на исселени граѓани. Тие се подготвуваат за овој настан на кои се најавиле 250 гости. Средбата ќе треба да заврши во доцните попладневни часови со собир што ќе започне во 17.30 часот. Бистричани велат дека се добредојдени сите добронамерни граѓани.

manastir4 fin

Манастирот „Свети Петар и Павле“ се наоѓа над селото, на оддалеченост од околу 2 км. /У.Ј

Поврзани вести

Web banner Duma Sinetta 2019 300x250px 01

Најново