Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

karta fin

Во раните утрински часови, на 13 јуни, поточно од 06.00 часот до 07.00 часот на територијата на Општина Чашка, со широкопојасен инсектицид одобрен од Бирото за лекови, ќе се врши прва дезинсекција на населените места и јавни површини на подрачјето на општината за 2019 година. 

„ Со Авиотретманот ќе бидат опфатени следните населени места: Населба Чашка, низводно на река Тополка,населени места Лисиче и Еловец (оризови насади) -низводно на река Тополка, населено место Раковец (општинска депонија), населени место Отиштино и Бањица, населено место Богомила , низводно на река Бабуна, населено место Согле, низводно на река Бабуна, населено место Теово, низводно на река Бабуна, населено место населба Оморани, низводно на река Бабуна, населено место Мартолци, низводно на река Бабуна, населено место Извор , низводно на река Изворчица, населено место Мелница, низводно на река Мелница, населено место Лисиче, низводно на река Тополка. Општината ги известува пчеларите во времето на прскање и 3 до 4 часа потоа да ги затворат кошниците со пчели, заради можноста од влијание на средството со кое се врши прскањето врз безбедноста на пчелните семејства,“ пишува во соопштението на општината.

Во случај на променети временски услови,врнежи или ветер, прскањето ќе биде одложено за наредниот ден во истиот временски период./У.Ј

 

 

SEMM baner MK

Поврзани вести

banerduma

 

 

baner i od veles se moze

E baner

Konsalting Jovevi

О Г Л А С

                        за избор на 20 судии-поротници во Основен суд Велес

  1. Кандидатот за судија - поротник потребно е да ги исполнува следните услови:
  1. да е полнолетен државјанин на Република Северна Македонија
  2. да има завршено најмалку средно образование
  3. активно да го владее македонскиот јазик
  4. да ужива углед за вршење на функцијата судија-поротник
  5. да не е постар од 60 години.

            II.За судија-поротник не може да биде избрано лице кое со судијата или судијата-поротник во истиот суд е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар, ниту лице кое со член на Судски совет на РСМ е во сродство во права линија или во странична линија до трет степен или е негов брачен другар.

            III.Заинтересираните кандидати потребно е да поднесат пријави и документи и тоа:

            -Диплома за завршено образование (оригинал или заверена на нотар),

            -Уверение за државјанство,

      -Потврда од казнена евиденција (издадена од суд според местото на раѓање).

            IV.Пријавата со потребните документи да се достават до Основен суд Велес (на приемна писарница или преку пошта со препорачана пратка) на адреса ул.„8-ми Септември“ бр.53, во рок од 15 дена од објавувањето на огласот.

                                                                                                   ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС

 
   
   
   
   

Најново