Од Агенција за млади и спорт годинава 220 илјади евра за клубовите и спортистите во Велес

Објавено на 12 февруари, 2021 во 11:29

FK Borec fin

12.02.2021

Во 2021 година преку спортски ваучери од Агенцијата за млади средства со вредност од и над милион денари ќе добијат четири спортски клубови во Велес. И тоа ФК Борец, ОК Борец, РК Борец и КК Борец Баскет.

Прв спортски клуб од Велес, на објавената листа, е ФК Борец со 3.800.000 денари или околу 60 илјади евра, втор е ОК Борец со 1.800.000 денари или околу 30 илјади евра, трет РК Борец со 1.100.000 денари или околу 18 илјади евра и четврт КК Борец Баскет со 1.000.000 денари или околу 16.200 евра.

Кајакарот Љубомир Спасиќ доби 130.000 денари или над две илјади евра потоа кајакарите , а Александар Златаров и Ангел Петрушев со по 100.000 денари или околу 1600 евра.

Од Агенцијата за млади и спорт ваучери добија и
КМФ Велес во вредност од 900.000 денари или околу 15.000 евра
ККК Арка Борец во вредност од 600.000 денари или околу 10.000 евра
КМФ Кеги Моби во вредност од 480.000 денари или околу 7.800 евра
ЖФК Борец и ККК Вила Зора по 470.000 денари или 7.600 евра
МВК Велес во вредност од 400.000 денари или 6.500 евра
СК Велес во вредност од 380.000 денари или 6.000 евра
ФК Превалец во вредност од 230.000 денари или 3.700 евра
КК Гладијатор во вредност од 220.000 денари или 3.500 евра
ККК Бабуна во вредност од 200.000 денари или 3.200 евра
БК Борец во вредност од 173.000 денари или 2.800 евра
ССРИ Велес во вредност од 150.000 денари или 2.400 евра
АК Велес во вредност од 120.000 денари или 1.950 евра
РК Бисинов Вардар во вредност од 80.000 денари или 1.300 евра
БК Борец Велес во вредност од 70.000 денари или 1.130 евра
МК Велес во вредност од 69.000 денари или 1.120 евра
КБК Будо во вредност од 60.000 денари или 975 евра
ЗСР Бабуна во вредност од 54.000 денари или 878 евра
ППК Борец во вредност од 30.000 денари или 487 евра
ПК Пеливан во вредност од 29.000 денари или 470 евра
ФК Борец Јуниор во вредност од 20.000 денари или 325 евра

На веб страницата на Агенција за млади и спорт се објавени информациите кои што можете да ги погледнете на следниве линкови:

https://drive.google.com/file/d/1g__5sstzT6lW72-ArQgWKDWqymmhxSkG/view

http://www.ams.gov.mk/uploads/%D0%A1%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8_-_%D0%92%D0%B0%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%80_2021_1.pdf

 

Сподели:

Напиши коментар

Станете член на ДУМА.мк и споделете го вашето мислење преку коментар. Кликнете тука за да се најавите.