Младите луѓе веќе можат да си замислуваат дека ќе живеат до 100 години благодарение на квалитетното здравство, пишува Bloomberg. Просечната жена во Јапонија веќе живее до 87 години. Од друга страна, сепак многу Американци умираат уште млади.

„Дубиоза Колектив“ го објави новиот видео спот! „Химна на генерацијата“ е првиот сингл од новиот албум на бендот – ексклузивец на Пасворд Продакшн – кој ќе го види светлото на денот кон крајот на годинава.

Македонската претставничка, 16-годишната Евгенија Ризова од Скопје, победи изминатиот викенд на изборот за Мис на Медитеранот 2017 што се одржа во Кирења, на Кипар.

Еден од најголемите светски ветропаркови на море со 150 ветротурбини пуштен е во работа во Северното Море на околу 85 км од северниот брег на Холандија.

Сцени од телевизискиот серијал „Сенките над Балканот“ по концепт и во режија на Драган Бјелогриќ, почнувајќи од 7 мај ќе се снимаат на локации во Преспа и околината на Битола.

Американскиот режисер и сценарист Оливер Стоун снима филм за рускиот претседател Владимир Путин.

 

Најново