Струмичкиот фестивал 2017 беше експлозија на бои, музика и илјадници воодушевени следбеници на четиричасовното дефиле со околу 2.000 учесници и 40 групни и поединечни маски, пишува Гласот на Америка на македонски јазик.

Карневалот во Келн е време кога во градот владее општа веселба. И сите се весели? Не баш: нашиот соработник Анѓелко Шубиќ еден од оние кои за време на карневалот бегаат од Келн. Дојче веле пишува зошто?

Сосема малку е познато за следниот филм за Џејмс Бонд – не се знае ниту кој ќе го глуми агентот 007, ниту кој ќе режира, ниту насловот, но веќе почна да се шпекулира дека можно е да почне да се снима пред крајот на годинава во Хрватска.

150.000 земни години ќе бидат потребни за да се стигне до новооткриените светови. Последното откритие на НАСА предизвика бура во научните кругови. За првпат човештвото стигнува толку далеку во побарувачката на форми на живот надвор од Сончевиот систем.

Ново истражување дава уште еден доказ дека автологната трансплантација на хематопоетски матични клетки (AHSCT) ефикасно ја лекува на мултиплекс склероза, што го запира развојот на болеста во текот на 5 години во речиси половина од пациентите.

Низ историјата пропаѓале многу царства и држави, нациите исчезнувале или се трансформирале, а тој процес секако не е завршен.Политичките аналитичари објаснуваат како поимот за нацијата, односно државата, не е траен, а секако не е ни вечен.Иако државите најчесто исчезнувале така што биле освоени и поделени меѓу нивните непријатели, се чини дека земјите во иднина ќе имаат можеби некои други проблеми кои ќе ги разединат, односно ќе ги уништат.

 

Најново